۷ افزونه سئو وردپرس برای قدرت نمایی شما در گوگل
موتورهای جستجو در صدر آنها گوگل تعداد عظیمی از بازدیدکنندههای یک سایت را فراهم می کنند . وردپرس به دلیل سبکی , انعطاف و ساده بودنش یکی از بهینه ترین سیستم های مدیریت محتوا برای راه اندازی یک سایت است . اما چه افزونه هایی باید روی وردپرس نصب باشند تا به شما کمک کنند بهترین نتیجه را بگیرید ؟
۱ . افزونه Yoast – WordPress Seo
یکی از محبوب ترین افزونه های سئو برای وردپرس که به صورت رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد . با توجه به فارسی بودن بخشهای مختلف این افزونه کاربران ایرانی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند. Yoast در کنار All in one seo pack یکی از بهترین سیستم های کنترل سئو سایت است امکانات خاصی دارد که کاربران می توانند از آن استفاده کنند از جمله
- کنترل تیترها و سربرگها
- بررسی و آنالیز محتوای پست به صورت آنی
- کنترل سایت مپ
- استفاده از BreadCrumb
- اتصال به Search Console
- قرار دادن OpenGraph برای عکسها در شبکه های احتماعی
این افزونه افزودنیهای مختلفی دارد که از آنها نیز می توان استفاده کرد. برای مثال افزونهی اضافی Local و Video که برای صحیح تر نشان دادن نقشه و ویدئوها در داخل وردپرس است . نسخه خریدنی این مجموعه Premium نیز برای کاربران فارسی زبان قابل استفاده است.
شاید تفاوت خاصی از نظر ساختاری بین این افزونه و All In One Seo وجود نداشته باشد و هر دو از اطلاعات یکسان استفاده کنند اما Yoast در داخل مخزن وردپرس بسیار محبوب تر است و کاربران مختلف بیشتری از آن استفاده میکنند . اگر هم شما افزونه All in one seo رو دارید و میخواهید به Yoast مهاجرت کنید هنوز دیر نشده می توانید اطلاعات مورد نظر خود را در داخل این افزونه درون ریزی کنید بدون اینکه لینک های شما در گوگل آسیبی ببینید .
۲ . شناخت لینکهای خراب LinkBrokenChecker
این افزونه شاید بعضی وقتها به سرور شما فشار بیاورد اما شما باید یک مقداری بیشتر به سایت خود برسید. گوگل بسیار روی لینکهای خراب حساس است چون مردم از این موضوع دل خوشی ندارند. خودتان چقدر از یک سایت که لینک های خراب در داخل آن موجود است لذت میبرید ؟ این افزونه به صورت اتوماتیک لینکهای شما را بررسی می کند و به شما میگوید چه ایرادی دارند تا مشکل خاصی برای شما پیش نیاید .
با قابل ریدایرکت ۳۰۱ نیز می توانید لینکهای شکسته و خراب را به آدرس جدید ارجاع دهید بدون اینکه به بهینه بودن سایت شما آسیبی وارد شود یا اینکه خود افزونه به صورت خودکار لینک شما را حذف کند و برای کاربر زمانی که روی لینک خراب کلیک می کند به صفحه اصلی انتقال پیدا کند .
۳. Rel=NoFollow برای لینک های خروجی
لینک دادن به سایتهای دیگر مشکلی ندارد اما بستگی دارد به چه سایتی لینک دهید. دقت کنید شما هیچوقت نباید به شکل rel=follow به وب سایت های خارجی لینک دهید. گوگل زمانی که سایت شما را بررسی میکند لینک سازی های داخلی و خارجی شما را بررسی میکند.
زیاد جالب نیست شما به وب سایت های مختلفی که آنها را نمی شناسید لینک دهید. اما برای بالابردن ارزش بعضی از مقالات نیاز دارید به منبع اصلی آنها را لینک کنید اما بهتر است لینک شما NoFollow باشد . این افزونه به شکل اتوماتیک لینک هایی که به سایت های خارجی داده می شود را کنترل می کند .
۴ . تصاویری با تیتر در Seo image wordpress
تصاویر دو ویژگی alt و title دارند که بهتر است همیشه پر شوند. شما زمانی که عکس های خود را در ویرایشگر دیداری یا متنی قرار می دهید بخشی به نام عنوان تصویر از شما می خواهد. این افزونه به راحتی تصاویر سایت شما را میگیرد و به آنها alt و title مطلوبی می دهد.
یعنی این افزونه به شما اطمینان می دهد که اغلب تیتر پست را برای عکس قرار میدهد تا تمامی عکس ها تیتر مناسبی داشته باشند .
۵ . Disable wp-emoji
فعال کردن این افزونه زیاد تاثیری در روند سئو شما ندارد اما خوب استفاده از آن خالی از لطف نیست. در نسخههای جدید وردپرس امکانی به نام WP Emoji وجود دارد که به شکل هوشمند در داخل کامنت و نوشته ها از ایموجی استفاده میکند. کدهای اضافی در داخل تگ Head شما لود می شوند که کارایی چندانی ندارند پس با فعال کردن این افزونه هدر وب سایت خود را از نظر کدینگ کمی تمیز تر می کنید .
همچنین افزونه Head Clean Wp نیز این کار را انجام میدهد اما چون بعضی وقتها اطلاعات مربوط به بعضی افزونه ها را پاک میکند گاهی باعث تداخل در کار افزونه ها می شود .
۶ . XML Sitemap
نکته قابل توجه : اگر قسمت سایت مپ اافزونه yoast سایت شما فعال است نیاز چندانی به این افزونه ندارید.
قبل از اینکه Yoast منتشر شود یا سایر افزونهها این سیر تکاملی را شروع کنند ساخت سایتمپ نیاز به افزونه داشت. محبوبترین افزونه توسط Arne Brachhold نوشته شده است که هم اکنون تعداد زیادی از کاربران وردپرس آنرا بر روی وب سایت خود نصب می کنند .
پس از گذشت ۹ سال از انتشار اولین نسخه این افزونه مردم هنوز به این سیستم وفادار هستند. شاید عده ای به دلیل ترس از شکست لینکها هنوز مشترک این افزونه هستند اما فقط این مورد نمیتواند دو میلیون نصب فعال را روی وردپرس مردم به وجود آورد .
تنظیمات بهینه برای این پلاگین و همچنین فشار کمی که سرور وارد می شود از ویژگی های این سایتمپ ساز است. قابلیت تغییر ضرورت ها و امتیاز صفحات به شما کمک میکند دقیق تر صفحات خود را درون گوگل ایندکس کنید. همچنین به راحتی می توانید سایتمپ خود را وارد Search Console کنید .
۷. w3 total cache
فکر می کنید برای سئو فاکتور سرعت زیاد مهم نیست؟ اگر همچین فکری می کنید سخت در اشتباهید. گوگل سایتهای سریع و روان رو دوست دارد و این دسته ما نیست. ما باید سایت خود را به بهترین شکل لود کنیم . افزونه w3 total برای این منظور نوشته شده است. اگر بدانید SmashingMagazine, Mashable و چندین مجله بزرگ دیگر از این سیستم استفاده می کنند حتما به آن علاقهمند خواهید شد.
اگر شما وب سایت خبری یا سایتی دارید که در روز زیاد آپدیت می شود این افزونه رو چندان به شما توصیه نمی کنیم چون ممکن است کاربران شما مطالب جدید شما را نبینند در غیر این صورت ویژگی های زیر شما را به استفاده از این افزونه ترغیب می کند.
- قابلیت تنظیم کش و مدت زمان آن
- قدرت کش ( ضعیف یا قوی )
- درون ریختن تمامی فایل های Js و CSS در درون یک فایل برای سرعت لود بیشتر
- قابلیت حذف دستی کش
با استفاده از این افزونه به شکل محسوسی میتوانید رتبه Yslow سایت خود را در وب سایتهای بررسی سرعت لود مثل GtMetrix یا Google Page Speed Test بالا ببرید .
دیدگاهتان را بنویسید