چطور به آسانی یک سایت وردپرس چند زبانه ایجاد کنیم؟
همانطور که از عنوان مقاله مشخص است، میخواهیم در مورد قابلیت (Mutilingual) در سایت وردپرس مورد نظر شما بحث کنیم و بعد از این متن شما بتوانید به راحتی هر چه تمامتر این قابلیت را در سایت خود اجرا کنید. حالا سوال اینجاست که برای ایجاد قابلیت چند زبانه در سایت وردپرس از کجا باید شروع کنیم؟ بگذارید همین اول خیالتان را راحت کنم، برای ایجاد چنین قابلیتی اصلا نیاز نیست که چند سایت و یا وردپرس جداگانهای داشتهباشید. بعد از این مقاله شما قادر خواهید بود به راحتی پستهای وردپرس، صفحات، تگها و برچسبها، عناوین و تمها را در زبانهای مختلفی که نیاز دارید ترجمه کنید.
ما در مورد هر دو رویکرد مشترک که توسط صاحبان سایت چند زبانه وردپرس گرفته شده است، این موضوع را بررسی خواهیم کرد. در اولین رویکرد شما اجازه خواهید پیدا خواهید کرد که محتوای سایت خود را به صورت دستی به زبانهای مختلف ترجمه کنید.
در روش دوم، در واقع شما یک سایت چند زبانه ایجاد نمیکنید، بلکه به جای اضافه کردن این قابلیت با استفاده از ماشینهای ترجمه گوگل محتوای مورد نظر خود را ترجمه میکنید. بدون شک استفاده از محتوا به صورت دستی رویکرد بهتری است و به شما کمک میکند که کیفیت محتوای خود را در سایت مورد نظرتان حفظ کنید. شما میتوانید محتوا را خودتان ترجمه کنید و اگر تبحر کافی در این زمینه ندارید،به شما پیشنهاد میکنم که از یک مترجم حرفهای استفاده کنید. اگر شما برای ترجمه محتوا منابع کافی را در اختیار ندارید، ولی میخواهید که کاربرانتان از مطالب شما به زبانهای مختلف بهره ببرند از google translate استفاده کنید. در واقع به اصطلاح یک سوویچ چند زبانه برای انتخاب کاربرانتان اضافه میشود، و شما با استفاده از سرویس google translate، محتوای خود را ترجمه میکنید. ولی اگر تجربه استفاده از این سرویس را داشته باشید، میدانید که چندان ترجمه با کیفیتی را در اختیار کاربرانتان قرار نخواهید داد. پس اگر موافق باشید به سراغ ساختن یک سایت چند زبانه وردپرس با ترجمه به صورت دستی میرویم و اصول ساخت آن را در قسمت وردپرس توضیح خواهیم داد.
چطور یک سایت وردپرس چند زبانه ایجاد کنیم؟ (ترجمه انسانی)
اول از هر چیزی شما نیاز به نصب و فعالسازی پلاگین Polylang دارید. بعد از فعالسازی شما باید به قسمت Settings و بعد از آن به بخش Languages بروید تا پلاگین خود را شکل دهید.
در صفحه تنظیمات زبان سه قسمت وجود دارد. در قسمت اول قسمت زبانها (Languages) را مشاهده خواهید کرد. اینجا قسمتی است که میتوانید زبانهایی که در سایت خود نیاز دارید را اضافه کنید. شما باید ابتدا زبان پیشفرض، یعنی زبانی که به صورت کلی محتوای سایت شما را نمایش میدهد و سپس زبانهای دیگری که کاربرانتان به آن نیاز دارند را قرار میدهید. بعد از اعمال تغییرات در قسمت زبانها (Languages)، به قسمت روشهای ترجمه (Strings Translations) بروید.در اینجا ترجمه قسمتهای مختلف سایت از جمله: عنوان سایت، توضیحات، و سپس فرمت تاریخ و زمانی (date and time format) را انتخاب میکنید. تصویر زیر به شما کمک زیادی در فهم موضوع میکند.
و آخرین مرحله برای ایجاد تغییرات رفتن به قسمت نتظیمات (Settings) است.در این قسمت میتوانید زبان پیش فرض برای سایت و سایر تنظیمات فنی خود را انتخاب کنید. عکس پایین تمام قسمت تنظیمات را به شما نشان میدهد.
توصیۀ من به اکثر مبتدیان برای انجام تغییرات در این قسمت این است که اصلا قسمت URL را تغییر ندهید و گزینۀ اول را انتخاب کنید.
شاید بپرسید به چه دلیلی باید از انجام این کار خودداری کنیم؟ برای اینکه اگر این پلاگین را در هر صورتی خاموش یا غیر فعال کنید، همۀ این لینکها در سایت شما به صورت شکسته اجرا خواهد شد. برای کسانی که به دنبال تمام مزیتها برای سئوی چند زبانه هستند، پیشنهاد ما استفاده کردن از گزینه دوم (pretty permalinks) که در عکس نیز قابل مشاهده است. شما باید گزینه ای برای شناسایی زبان مورد نظر مرورگر را انتخاب کنید و به طور خودکار آنها را به زبان مورد نظر خود نشان دهید. در قسمت (detecting browser’s preferred language) شما باید گزینه ای برای تشخیص زبان مورد نظر مرورگر را انتخاب کنید و به طور خودکار آنها را به زبان مورد نظر خود نشان دهید،
چطور محتوای چند زبانه را در وردپرس سایتمان اضافه کنیم؟
Polylang دسترسی فوقالعاده آسانی را برای اضافه کردن محتوا در چند زبان را مهیا کردهاست. به سادگی میتوانید یک پست و یا صفحۀ جدید برای اینکار درست کنید و یا پستها و صفحات قبلی موجود را ویرایش کنید. در صفحه ویرایش پست، قسمت (languages meta box) شما تمام تغییرات را متوجه خواهید شد.
زبان پیش فرض شما به طور خودکار انتخاب خواهد شد، بنابراین شما می توانید محتوا را در زبان پیش فرض خود اضافه کنید و سپس آن را به زبانهای دیگر موردنیاز برای کاربرانتان ترجمه کنید. برای ترجمه در این قسمت شما نیاز دارید که روی دکمۀ + که در کنار زبان است کلیک کنید و سپس محتوای آن زبان را به آن اضافه کنید.
حالا این فرآیند را برای تمام زبانهایی که نیاز دارید به مخاطبتان نشان دهید را تکرار کنید، و حالا بعد از اتمام تمام این مراحل میتوانید پستها و صفحات خود را منتشر کنید. مهمترین نکته برای کسانی که از polylang استفاده میکنند این است که میتوانند به صورت دستی تغییرات را اعمال کنند. در واقع مطمئنا می تواند به شما کمک کند تا فروشگاه چند زبانۀ خود را (woocommerce)ایجاد کنید.
چطور دسته ها، برچسب ها و طبقه بندی های دستی را ترجمه کنیم؟
همچنین شما با استفاده از این قابلیت میتوانید، دسته ها و تگ ها، و یا هر طبقه بندی که شما ممکن است به صورت دستی استفاده کنید را هم ترجمه کنید. اگر میخواهید دستهبندی ( categories) را ترجمه کنید، ابتدا به قسمت پستها ( Posts) و از آنجا به دستهبندیها ( categories) بروید. به تصویر پایین نگاه کنید.
یک دسته یا همان (category) را به زبان پیش فرض خود اضافه کنید و سپس روی آیکون پلاس (+) برای هر زبان کلیک کنید تا شروع به افزودن ترجمه کنید.
چطور سوییچ محتوای چند زبانه را در سایت وردپرسی خود نمایش دهیم؟
اضافه کردن یک سوئیچ زبان به کاربران اجازه می دهد که زبان مورد استفادۀ خود را در سایت وردپرسی شما انتخاب کنند و با چند کلیک ساده از محتوای سایت شما بهره ببرند. در اینجا هم Polylang کار را برای ما فوقالعاده ساده میکند. فقط کافیست که به قسمت (Appearance) و از آنجا به ابزاک (Widgets) در سیستم وردپرس بروید و ابزارک سوییچ زبان را در نوار کناری یا همان (sidebar) و یا هر ابزارکی که در آن محل وجود دارد اضافه کنید. تصویر پایین به شما در فهم موضوع کمک زیادی میکند. شما میتوانید گزینۀ (drop down) و یا نمایش زبان به وسیلۀ پرچم کشورها را انتخاب کنید. بعد از اتمام کار و انتخاب گزینۀ دلخواهتان روی گزینۀ ذخیره کلیک کنید تا تمامی تغییرات در ابزاک ذخیره شود.
حالا سایت وردپرس خود را دوباره باز کنید، تبریک میگویم شما سوویچ زبان را فعال کردید. عکس پایین نمونهای از اجرای سوویچ زبان در یک سایت است.
و به عنوان آخرین مطلب برای شما خوانندۀ گرامی میخواهم چگونگی استفاده از google translate را در سایت وردپرسی شما بررسی کنم.
چطور با استفاده از google translate یک سایت چند زبانۀ وردپرسی بسازیم؟
همانطور که قبلا اشاره کردم استفاده از ترجمه انسانی کیفیت بسیار زیادتری نسبت به این روش دارد ولی ممکن است شما منابع لازم و یا امکانات مالی مورد نیاز برای استخدام مترجم حرفهای را نداشته باشید، بنابراین به سراغ توضیح این قسمت میرویم. با انجام این کار محتوای سایت وردپرس شما به طور اتوماتیک توسط google translate ترجمه خواهد شد. برای انجام این کار ابتدا باید پلاگین google language translator را نصب و راهاندازی کنید. بعد از فعالسازی این پلاگین مترجم به قسمت (setting) و بعد به google language translator میروید. حالا میتوانیم با توجه به نیازمان تغییرات را در پلاگین اعمال کنیم. به همین سادگی میتوانیم این قابلیت را در سایت وردپرس خود ایجاد کنیم.
این پلاگین به شما اجازه میدهد که به زبانهای مختلف در google translate دسترسی پیدا کنید. شما با استفاده از این پلاگین میتوانید حتی برند گوگل را خذف کنید و نمایش ندهید. این پلاگین در قسمت تنظیمات خود بسیار منعطف است و شما میتوانید تغییرات زیادی را در قسمت تنظیمات اعمال کنید. به خاطر همین تصمیم دارم در مقالۀ بعدی به شما درمورد نصب google traslate در سایت وردپرس چند زبانه توضیح بدهم.
حالا شما به آسانی میتوانید یک سایت وردپرس چند زبانه را برای خود ایجاد کنید و کاربرانتان با هر ملیتی بتوانند به محتوای سایت شما دسترسی داشته باشند.
صحبتی با شما
از این که این مقاله را تا آخر دنبال کردید از شما بسیار ممنونم و لازم دانستم که مطلبی را با شما عزیزان در میان بگذارم.
دیدگاهتان را بنویسید