ترندهای طراحی UI در سال ۲۰۱۸

فرهاد کره بندی

همانند دنیای مد و فشن، در حوزه UX و UI نیز در سال ۲۰۱۸ شاهد ترندهایی خواهیم بود که برخی از آنها ماندگار و برخی دیگر هم مقطعی هستند. در این سال، ترندهای طراحی UI، چشمگیر و شجاعانه است و به شما امکان می‌دهد تا کاملا در آن، غوطه‌ور شوید. در حالیکه در ترندهای سال ۲۰۱۷، شاهد رشد هوش مصنوعی (AI) بودیم، در سال ۲۰۱۸ شاهد نقش بسزای واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) در ترندهای طراحی UI خواهیم بود. در ادامه، به برخی از مهمترین ترندهای سال ۲۰۱۸ اشاره شده است.

تایپوگرافی: فونت‌های بزرگ

تایپوگرافی یکی از ویژگی‌ها و امکانات UI محسوب می‌شود که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال، می‌توان آن را به تصاویر و ویدئوها اضافه کرد؛ می‌توان در قالب انیمیشن یا در رنگ‌های مختلف بکار برد؛ و یا اینکه به عنوان بخشی از آرایش صفحه از آن استفاده کرد. در کل، این ویژگی یکی از مهمترین اِلمان‌های UI است چراکه نقشی بسزا در ایجاد یک تجربه کاربری عالی ایفا می‌کند.
به همین دلیل است که استفاده از تایپوگرافی و به خصوص، فونت‌های بزرگ به یکی از متداول‌ترین و بزرگترین ترندهای سال ۲۰۱۸ تبدیل می‌شود. تایپوگرافی بزرگ به طراحان امکان می‌دهد تا فونت‌های سنتی را مجددا احیاء کنند و یک رابط کاربری (UI) منحصر به فرد ایجاد کنند. دیگر اینکه فونت‌های جدید و عجیب می‌توانند تا حد چشمیگیری احتمال خواندن محتوا را از سوی مخاطب افزایش دهند چراکه توجه مخاطب را سریع‌تر جلب می‌کنند. در مجموع، متن باید خوانده شود وگرنه ماهیت آن زیرسوال می‌رود. به همین دلیل است که الگوهای طراحی UI در سال ۲۰۱۸ شامل فونت‌های بزرگ و ساختارشکن است که امکان نادیده گرفتن آنها در وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌های موبایل و غیره وجود ندارد.

تصاویر انتزاعی همراه با گرادینت‌ها

در ترندهای جدید طراحی UI در سال ۲۰۱۸، شاهد تصاویر انتزاعی/تجاری همراه با گرادینت‌ها هستیم. در این تصاویر شاهد فرم‌های ساختارشکن یا طراحی‌های بدون ساختار مشخص و عدم تقارن‌های متعدد هستیم.
آنچه که در مورد این تصاویر، چشمگیر است این است که کاملا متفاوت، جدید و سرگرم‌کننده هستند. آنها باعث جلب توجه مخاطب می‌شوند و به کاربران امکان می‌دهند تا از دنیای واقعی فاصله بگیرند. دیگر اینکه، این تصاویر به وب‌سایت‌ها یا اپلیکیشن‌های موبایل امکان می‌دهد تا به یک هویت و شخصیت مخصوص به خود دست یابند که همین امر باعث می‌شود تا در ذهن مخاطب ماندگار شوند. همچنین، این تصاویر شامل گرادینت‌ها هستند و همین امر، نشان‌دهنده این واقعیت است که طراحان متوجه شده‌اند که در روش‌های مدرن نمایش تصاویر، استفاده از سایه‌های رنگی بسیار کارساز است و همین امر باعث شده است که در مقایسه با صفحه نمایش‌های نسل قبلی، استفاده از گرادینت‌های رنگی بسیار بی‌پرواتر استفاده شود.

حس و استایل وینتاژ

یکی دیگر از ترندهای ۲۰۱۸، رابط‌های کاربری با حس و استایل وینتاژ (سبک قدیمی) هستند. اگرچه چنین اتفاقی، جدید و انقلابی محسوب نمی‌شود اما شاهد افزایش آن در سال ۲۰۱۸ هستیم. استفاده از ظاهر و استایل کلاسیک و وینتاژ، زمان و مکان خاص ندارد و در تمام دوران متداول است. به همین دلیل است که برخی برندها در سال ۲۰۱۸ به افزایش استفاده از سبک و استایل وینتاژ روی می‌آورند تا پیچیده‌تر به نظر آیند.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی (VR) یکی از ویژگی‌های متداول در الگوهای طراحی UI در سال ۲۰۱۸ است. این به این دلیل است که طراحان UI متوجه شدند که امروزه، کاربران تمایل دارند تا یک دنیای کاملا دیجیتالی را تجربه کنند و در آن غرق شوند. کاربران عصر دیجیتال تمایل دارند تا هر آنچه را در دنیای واقعی می‌بینند، در دنیای مجازی نیز تجربه کنند. به بیانی دیگر، نمی‌خواهند فقط شاهد دنیای دیجیتالی باشند بلکه می‌خواهند در این دنیا زندگی کنند. طراحان بر این امر واقف شده‌اند که لازم است تا توجه مخاطبان را جلب کنند و آنها را وارد دنیایی جذاب و شگفت‌انگیز کنند. به همین دلیل است که در ترندهای طراحی UI سال ۲۰۱۸، بازار واقعیت مجازی یا VR پیشرفت چشمگیری خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود که استفاده از VR برای ارتقاء رابط‌های کاربری در سال ۲۰۱۹ متداول خواهد شد.

تصاویر تک‌رنگ

استفاده از تصاویر تک‌رنگ به یکی از ترندهای UI در سال ۲۰۱۸ تبدیل شده است. افزایش استفاده از این سبک می‌تواند به ایجاد یک ترند جدید و خلق نوعی تایپوگرافی بی‌پروا منجر شود. طراحان به دلیل استفاده از فونت‌های بسیار بزرگ، می‌توانند استفاده بیش از رنگ‌ها را محدود کنند. محدود کردن استفاده از پالت‌های رنگی و جایگزین کردن تصاویر تک‌رنگ، به طراحان امکان خواهد داد قدرت رنگ‌های انتخابی را برای جذب مخاطب تقویت کنند. دیگر اینکه امکان گیج شدن و سردرگمی کاربران به دلیل وجود رنگ‌های متعدد در صفحه نمایش از بین می‌رود. این رویکرد بسیار کارامد است چراکه به کاربران امکان می‌دهد تا بر یک مجموعه خاص از فعالیت‌ها همانند خرید کردن، مشترک شدن و غیره متمرکز شوند.

اِلمان‌های سه‌بُعدی

یکی دیگر از ترندهای ۲۰۱۸، استفاده از اِلمان‌های سه‌بُعدی است. اگرچه به نظر می‌رسد که استفاده از اِلمان‌های سه‌بُعدی برای وب‌سایت‌ها تا حدی غیرمعمول و عجیب باشد، اما به تدریج، استفاده از این اِلمان‌ها در طراحی‌های UI متداول شده است و به نطر می‌رسد که در سال ۲۰۱۸ نیز این روند ادامه دارد. البته در سال ۲۰۱۸، فناوری‌های UI در حدی پیشرفته نیستند که امکان طراحی کاملا سه‌بُعدی UI فراهم شود و طراحان فقط می‌توانند طرح‌هایی شبه سه‌بعدی در رابط‌های کاربری ایجاد کنند. البته این مسیری است که کاربران را برای آنچه قرار است در آینده رخ دهد، آماده می‌سازد.

انیمیشن‌ها و interactions

در سال ۲۰۱۸، استفاده از انیمیشن‌ها تأثیر بسزایی در طراحی UI دارد. طراحان UI استفاده از تصاویر و ویدئوها را با قاطعیت آغاز کرده‌اند با این هدف که پویایی طرح‌ها را در غیر اینصورت، ایستا و ثابت خواهند بود، حفظ کنند. فقط استفاده از چند خط کد می‌تواند طراحی UI را بسیار جذاب‌تر سازد. همچنین، طراحان این رویکرد می‌تواند طراحان را بسیار خلاق‌تر سازد و به طرح‌های جان دهد. اضافه کردن جنبه‌های هنری به تصاویر و ویدئوها به یکی از داغ‌ترین ترندهای طراحی UI در سال ۲۰۱۸ تبدیل می‌شود. یکی از ترندهای جدید سال ۲۰۱۸، افزایش استفاده از انیمیشن‌های کاربردی و micro interaction است. استفاده از چنین المان‌هایی در رابط کاربری باعث می‌شود تا کاربران امکان برقراری ارتباط آسان با اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌ها داشته باشند و همچنین، به آنها امکان می‌دهد تا بازخوردهای مورد نظر راد به راحتی دریافت کنند. این ترند جدید، تأثیری مثبت بر UX نیز خواهد داشت چراکه تجربه کاربری خوشایندی را برای کاربران فراهم می‌کند.

صدا

طراحی UI در سال ۲۰۱۸ شاهد استفاده از لایه‌های صوتی نیز خواهد بود که این لایه‌های شامل انوع مختلفی از صداها است که در طراحی UI لحاظ می‌شود. بنابراین، کاربران قادر خواهند بود که در زمان استفاده از وب‌سایت یا اپلیکیشن موبایل از قابلیت صوتی آن نیز بهره‌مند شوند. طراحی UI همراه با صدا، تجربه کاربری را ارتقاء می‌دهد و استفاده از وب‌سایت و اپلیکیشن موبایل را خوشایندتر و جذاب‌تر می‌سازد. البته در حال حاضر، این ترند فقط به اپلیکیشن‌های دسکتاپ محدود می‌شود ولی می‌تواند یک قابلیت افزوده و برجسته برای محیط موبایل محسوب شود.

نتیجه‌گیری

در آخر، این سوال پیش می‌آید که چرا طراحان باید از این ترندها پیروی کرد؟ در واقع، به‌روز بودن فقط به معنای مطلع بودن از ترندهای جدید نیست بلکه طراحان باید از این ترندها نیز پیروی کنند تا رابط‌های کاربری (UI) که ایجاد می‌کنند کاملا مطابق با پیشرفت‌ها و روندهای روز دنیا باشد. البته هیچ مشکلی با منحصر به فرد بودن وجود ندارد، اما باید به این نکته نیز توجه داشت که مطابق با جدیدترین ترندها پیش برویم. البته به عنوان یک طراح، لازم است که ترندها به دقت بررسی شوند و به درستی تصمیم گرفته شود که از کدام ترند پیروی شود و کدام یک کنار گذاشته شود.

برچسب ها : ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش طراحی سایت

آموزش کامل طراحی سایت

اگر تا به حال به دنبال طراحی سایت رفتید و موفق نشدید بهتر است این مجموعه را یک نگاه کنید . مجموعه ای کامل با هدف شروع از ساده ترین نکات برای افراد مبتدی تا ساختن یک قالب حرفه ای در وردپرس !


براتون منتشر کنم


آیا سوالی دارید؟

۰۲۱-۶۶۹۴۰۴۲۲

پشتیبانی در تلگرام