۱۷ سوال برای شروع طراحی سایت با وردپرس

فرهاد کره بندی

شروع کار با ورپرس

پایه امکانات وردپرس

وردپرس خودم را بهبود ببخشم

آن چیز های که از امنیت وردپرس باید دانست

 

چرا وردپرس ؟

محبوب ترین سیستم رایگان ساختن سایت در ایران بدون شک وردپرس فارسی است . چه بخواهیم چه نخواهیم این سیستم به علت سبکی و کاربر پذیری بالا در بین کاربران ایرانی بسیار جا باز کرده است . سایر سیستم ها مثل جوملا یا دیتالایف هنوز در ایران استفاده می شوند اما چندان حرف عجیبی نزدیم اگر بگوییم وردپرس اکنون در ایران محبوب ترین است .

وردپرس بدون افزونه های فارسی و معتبر آن که به سادگی نصب و استفاده می شوند کاری از پیش نمیبرد اما بودن این افزونه ها لطف زیادی به این سیستم کردند . اکنون این سیستم به صورت رایگان و کاملا فارسی از سایت وردپرس فارسی قابل دریافت است و به زودی نسخه ۵ آن در اختیار مردم قرار میگیرد با توجه با اینکه هر روز این سیستم آپدیت می شود و از نظر امنیتی در شرایط خوبی قرار دارد .

این سیستم برای ساخت وبلاگ است فقط ؟

در معرفی این سیستم برای اولین بار گفته شد این سیستم یک سیستم ساخت وبلاگ است . اما واقعا اینطور نیست ! نمونه کاری هایی که در مخزن اصلی وردپرس آپلود می شود گواه این صحبت است . نمونه های عجیب و غریبی که از یک سری مجله های بزرگ با صفحه های چند رسانه ای مختلف شروع می شوند تا سایت هایی که با بادی پرس به شکل شبکه اجتماعی درست شده اند .

همه کار در این وردپرس می کنند . به لطف اوپن سورس بودن این سیستم هر کاری در آن قابل انجام است و در واقع پایه سایت سازی را برای انواع وبمستر ها فراهم کرده است .

چقدر وردپرس هزینه دارد ؟

وردپرس رایگان است و اکثر افزونه های کاربردی آن نیز همینطور . در این بین تهیه پوسته مناسب شما را کمی به دردسر می اندازد . با توجه به فروشندگان قالب های رایگانی که به تازگی در ایران فعالیت می کنند شما دردسر خاصی برای تهیه یک پوسته ساده نمی کشید . طراحی اختصاصی وردپرس نیز در ایران بسیار متدوال است و شما می توانید با هزینه کم و زیاد طراحان حرفه ای برای پوسته وردپرس خود پیدا کنید .

همچنین از سویی دیگر کار با وردپرس از سویی خیال شما را راحت می کند . اگر طراح قبلی شما طی هر حادثه ای از بین رفت و نتوانست با شما کار کند اشخاص بسیاری وجود دارند که می تواند طراحی وردپرس شما را به عهده بگیرند بدون اینکه شما مجبور باشید مسیر قبلی خود را تغییر دهید .

در ایران از وردپرس چگونه در آمد زایی کنم ؟

به دلیل سبکی این سیستم و قالب های آن و همچنین بهینه سازی خوبی این سیستم در ابعاد مختلف به راحتی شما می توانید در صفحات گوگل سایت خود را معرفی کنید . امروزه بسیاری از وب سایت های معروف در داخل ایران با وردپرس کار می کنند . پس با انتخاب وردپرس شما از یک سیستم معتبر و مفید استفاده می کنید که مشکل خاصی ندارد .

امروزه بسیاری وب سایت های پرداخت به ازای کلیک در ایران معرفی شده اند که با ازای بازدید و کلیک روی تبلیغات آنها به شما پول پرداخت می کنند . اگر محتوا و مطالب شما آپدیت و نو آورانه است همین امروز شما نیز شروع کنید !

افزونه ها چه هستند و چگونه نصب می شوند ؟

افزونه ها مانند اپلیکیشن های برای وردپرس شما هستند . همانطور که روی کامپیوتر و موبایل خود شما اپلیکشین نصب می کنید تا کامل تر شود وردپرس هم با افزونه ها کامل تر می شوند .

برای نصب افزونه ها می توانید به بخش افزونه ها » افزودن بروید و از آنجا افزونه های خود را تنها با یک کلیک نصب کنید . اگر نام افزونه های را می دانید می توانید آنرا در بالا سرچ کنید و پیدا کنید . فرض کنید شما افزونه ای برای سئو و بهینه سازی سایت خود می خواهید . می توانید در بخش جستجو کلمه SEO را بنویسید آن وقت برای شما افزونه های مرتبط با این موضوع نمایش داده می شوند و به راحتی آنها را نصب می کنید.

چه افزونه های در وردپرس فارسی زیاد نصب می شوند ؟

چندین افزونه در وردپرس فارسی وجود دارد که توسط برنامه نویسان فارسی زبان بومی شده و شما می توانید از آنها به صورت رایگان استفاده کنید . برای مثال :

افزونه WP-jalali ( برای تقویم فارسی و اصلاحات فارسی وردپرس – به صورت پیشفرض نصب است )

افزونه Wp-statistics برای آمار گیری

افزونه Persian Woocommerce فروشگاه ساز فارسی

البته تعداد زیاد دیگری افزونه در مخزن وردپرس وجود دارد که اصل آنها فارسی نیست اما خوب ترجمه فارسی دارند و اکثر بخش های آنها به شکل فارسی است

چگونه پوسته برای وردپرس نصب کنم ؟

قالب وردپرس را می توانید از هر جایی پیدا کنید , شاید با گوگل کردن بتوانید قالب های مختلف زیادی پیدا کنید اما در نظر داشته باشید با توجه به کمبود قالب های کامل استاندارد فارسی ممکن است کمی به مشکل بخورید اما به هر حال نصب قالب در وردپرس بسیار ساده است (نکاتی در مورد قالب استاندارد) .

به بخش نمایش » پوسته ها می روید و از آنجا می توانید قالب خود را دانلود یا فایل زیپ آنرا از طریق افزودن پوسته تازه » بارگذاری پوسته در داخل وردپرس خود آپلود کنید . دقت کنید قالب های کامل وردپرس که صورت رایگان باشد برای تعیین سطح کیفیت آنها معیار زیادی است اما دقت کنید قالب های کامل وردپرس حداقل باید از سیستم ابزارک و فهرست ها پشتیبانی کنند . با اینکه این امکانات در داخل ایران کمتر به چشم می آیند اما از حداقل استاندارد های یک قالب حتی معمولی برای وردپرس است .

یک پست در وردپرس قرار دهم ؟

اصلی ترین کار در وردپرس قرار دادن پست است . از بخش نوشته ها » افزودن نوشته شما به صفحه ای می روید که حاوی چندین بخش مختلف برای قرار دادن پست است . بزرگترین بخشی که می بینید ادیتور نام دارد و مانند بقیه سیستم ها در داخل آن نوشته های خود را با ابزار های ساده قرار میدهید . میتوانید برای بالا بردن کیفیت این بخش از افزونه TinyMCE استفاده کنید .

دقت کنید در وردپرس بعضی از بخش ها مخفی هستند و ممکن است شما آنها را نبینید . پس حتما روی دکمه تنظیمات در بالا صفحه سمت چپ کلیک کنید و تیک تمام گزینه ها را بزنید و به ترتیبی که دوست دارید آنها را بچینید . پست های شما مطالب اصلی شما در سایت هستند . همچنین دقت کنید در بعضی از قالب ها شما ممکن است بخش های خاصی را نداشته باشید . مثل بخش تصویر شاخص ( که باید داخل functions.php خود کد آنرا قرار دهید تا برای شما لود شود ).

همچنین بخش های سئو که برای افزونه های مختلف هستند نیاز به نصب آن افزونه ها دارند تا برای شما نمایش داده شوند .

تصویر و ویدئو در وردپرس

رسانه های از اصلی ترین اجزای پست یک وب سایت هستند . مخصوصا با ورود راحت تر audio و video در html5 به راحتی می توان ویدئو و فایل های صوتی را در داخل وب قرار داد . اما هنوز هم عکس و متن ثابت جایگاه اصلی را در صفحات وب حفظ کردند . دقت کنید تصاویر وردپرس را می توانید از بخش رسانه » افزودن آپلود کنید و در زمان مورد نیاز از آن استفاده کنید .

در بخش ارسال پست در بالای بخش ویرایشگر دیداری شما دکمه ای به نام افزودن پرونده چند رسانه ای می بینید که می توانید روی آن کلیک کنید و فایل های خود را بارگذاری و در درون پست خود قرار دهید . همچنین اگر لینک آپلود شما خارج از وردپرس است و url آنرا دارید می توانید از طریق ویرایشگر متن روی دکمه img کلیک کنید و بعد از آن آدرس خود را در آن قرار دهید .

دسته بندی هر سایت ساختار آنرا مشخص می کند . شما زمانی که وردپرس را نصب می کنید بخشی به نام دسته ها و بخشی به نام برچسب ها در داخل منو خود می بینید که در بخش نوشته ها قرار گرفته اند .

دسته ها به صورت کلی سایت شما را تقسیم می کنند و بعد از آن شما می توانید با قرار دادن زیر دسته ها آن را دقیق تر تفکیک کنید . مثلا شما سایت ورزشی دارید و می خواهید بخش والیبال و فوتبال را در آن قرار دهید . مشخص است که والیبال و فوتبال از ورزش جدا نیستند و در واقع زیر مجموعه آن هستند پس به اصطلاح دسته ورزشی دسته مادر و فوتبال فرزند آن محسوب می شود . اما در برچسب تنها ویژگی را به پست اضافه می کنید .

فرم تماس در وردپرس از کجا می آید ؟

شما از بخش برگه ها صفحات خود را در سایت قرار می دهید . یکی از افزونه های Contact Form 7 است که برای هر فرم به شما یک شورت کد می دهد ( میتوانید از شورت کد بیشتر بخوانید ) که آنرا در داخل صفحه خود قرار می دهید و برای شما فرم ها لود می شود . این افزونه به شکل نسبتا کار راه اندازی فارسی شده و بد نیست یک بار آنرا تست کنید به هر حال پرطرفدار تری سیستم ساخت فرم های ساده در وردپرس است .

چگونه وردپرس را یک فروشگاه اینترنتی کنم ؟

جواب یه کلمه است . ووکامرس ! یکی از قوی ترین فروشگاه ساز های دنیا نیز هست که خوشبختانه برای وردپرس فارسی نیز بهینه سازی شده است . بیش از ۳۰% از فروشگاه های تحت وب جهان از ووکامرس استفاده می کنند . این سیستم رایگان و قالب های نسبتا خوبی برای آن موجود است . از ویژگی های ووکامرس فارسی می توان به

  • سیستم ۱۰۰% فارسی با قابلیت های ساده
  • تمام قابلیت های یک فروشگاه از جمله تخفیف, کوپن, درگاه بانکی ایرانی, سیستم حمل و نقل, کنترل محصولات
  • پوسته های فراوان با زبان فارسی
  • گزارش های مختلف

ووکامرس و ووکامرس فارسی دو افزونه مکمل یک دیگر هستند که هر دو باید نصب باشد تا برای شما فعال باشند . کار کردن با این سیستم بسیاری ساده است فقط توجه کنید قالبی که می خرید و روی سایت ووکامرس دار نصب می کنید باید با آن هماهنگ باشد .

وردپرس خود را از نظر سئو بهبود ببخشم

افزونه های مختلفی برای سئو قرار دارند . اگر این ۵ نکته را که قبلا در سایت گفته ایم عملی کرده اید تا حدی کار های خوبی انجام دادید . وردپرس به دلیل سبکی و امنیت خوب همیشه از نظر سئو قوی بوده است . یعنی معمولا سایت هایی که با وردپرس راه اندازی شده اند در گوگل نتایج خوبی به دست آورند . افزونه های زیر را نصب کنید و نگران سایر موارد نباشید

در مورد اول هر دو یک کار را برای شما انجام می دهند . وردپرس سئو Yoast کمی برای افراد تازه کار و مبتدی بهتر است چون بخش Snippet Preview آن به شکل دقیق تری به شما نکته های سئو را بیان می کند تا راحت تر مطالب خود را در سایت منتشر کنید . همچنین تنظیمات کامل تری دارد . اما از نظر کیفیت و استانداردی تفاوت چندانی با هم ندارند .

در موردSitemap XML وب سایت خود را حتما در بخش Search Console گوگل ثبت کنید و نتایج را هر روز بررسی کنید .

عضویت در خبرنامه در وردپرس چگونه است ؟

سیستم عضویت ساده وردپرس خود به سادگی این کار را برای شما انجام می دهد. یعنی ایمیل کاربران را برای شما ذخیره می کند و در زمانی که می خواهید از آن استفاده می کنید . در بالا گفته شد که قالب استاندارد باید ابزارک پشتیبانی کند . اینجا کمی به این حرف می رسید . زمانی که شما افزونه ای خبرنامه را نصب می کنید میبینید اکثر آنها برای فعال شدن نیاز به ابزارک دارند . چون کار با ابزارک خیلی خیلی ساده است و فقط با چند کلیک می توانید این قابلیت را در سایت قرار دهید . بگذارید اسم افزونه شما نگویم. خودتان در گوگل به دنبال یک افزونه خبرنامه باشید و آنرا نصب کنید .

گوگل آنالیتیکز را به وردپرس متصل کنم ؟

جواب مشخص است . بله ! نیاز به نصب افزونه نیست می توانید اگر کمی به کدنویسی آشنا هستید کدی که گوگل می دهد را در داخل header سایت خود قرار دهید . برای مشخص کردن جای دقیق آن به دنبال </head> بگردید و قبل از آن کدی که گوگل به شما می دهد را قرار دهید . اما اگر حوصله این کار را ندارید به سراغ  Google Analytics For wordpress بروید تا به راحتی کدی که به شکل UA-********* است را گرفته و در تنظیمات این افزونه قرار دهید .

دقت کنید این سیستم سریع ترین و یکی از بهترین آمار گیر های سایت است که می توانید در داخل سایت خود قرار دهید . چون اطلاعات دقیقی از سایت شما می دهد و همچنین با استفاده از Search Console نیز می توانید اطلاعات دقیق کاربران گوگلی خود را در بیارید.

افزایش امنیت وردپرس

افزونه WP security کاملا هوای امنیت وردپرس شما را دارد . اما امنیت هاست شما به وردپرس ربطی ندارد چون ممکن است هکر از هر طریقی به سایت شما وارد شود. پس دقت کنید که از کجا هاست تهیه می کنید . وردپرس با آپدیت و به روز رسانی های مداوم همیشه سعی کرده است جلوی مشکلات امنیتی را بگیرد پس همیشه زمانی که به شما می گوید نسخه جدید در دسترس است حتما سیستم خود را آپدیت کنید اصلا کار وقت گیری نیست .

ارور های متداول وردپرس

۱ . ارور صفحه سفید 

چند دلیل دارد

  1. افزایش استفاده از حافظه سرور
  2. مشکل از فایل functions.php
  3. مشکل از افزونه ها

۱ . این مشکل از سرور است سریعا به آنها تیکت بزنید یا اینکه سرور خود را انتقال دهید

۲ . برای تست اینکار کافی است قالب پیشفرض وردپرس مثلا قالب ۲۰۱۷ را فعال کنید و ببینید سایت بالا می آید یا خیر . اگر بالا آمد مشکل از قالب و فایل های آن است به خصوص فایل functions.php و الحاقیات آن . اگر به شکلی سایت به هم ریخته است که پنل وردپرس نیز بالا نمی آید کافیست در داخل هاست فایل functions.php را از قالب ۲۰۱۷ کپی گرفته و به روی functions.php قالب خراب خود جایگزین کنید . البته بکاپ فایل فانکشن خراب را نیز در جایی نگه دارید .

۳ . همه افزونه ها را یک بار غیر فعال کنید و ببینید مشکل از کجاست .

۲ . ارور ۵۰۰

این ارور می تواند از سرور باشد یا اینکه فایل PHP شما دارای کد های با ساختار غلط باشد . ممکن است در انتهای کد php شما مشکلی وجود داشته باشد و از قواعد آن پیروی نکرده باشد . به هر حال این مورد برای وبمستری که فایل های قالب خود فضولی نکند کمتر پیش می آید و در صورت اینکه این اتفاق بی افتد در صورتی که شما کاری نکرده باشید مشکل به احتمال قوی از هاست است .

۳ . ارور Failed to load content css: /wp-content/plugins/wp-jalali/assets/css/wysiwyg-rtl.css

برای اینکار کافیست فایل wysiwyg.css را در داخل پوشته wp-content/plugins/wp-jalali/assets/css از طریق هاست دانلود کرده و نام آنرا به wysiwyg-rtl.css تغییر داده و مجددا آپلود کنید . دقت کنید فایل wysiwyg را پاک کنید تنها کافیست یک کپی از آن بگیرید و نام آنرا تغییر دهید و در کنار همان فایل آپلود کنید .

۴ . بی حال شدن وردپرس

بعضی وقت ها در پنل وردپرس شما نمی توانید صفحه ای بسازید و در واقع انگاری این سیستم به حرفه شما گوش نمیدهد . در واقعه به احتمال زیاد هاست شما پر شده است . بعضی وقت ها فایلی به نام error_log در داخل هاست شما قرار میگیرد که حجم آن به چند گیگابایت هم ممکن است برسد . هر از چند گاهی آن فایل را بررسی و پاک کنید .

 

برچسب ها : , , , , , ,

بازخورد و سوالات

  1. خیلی خیلی خیلی عالی بود سپاسگذارم از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش طراحی سایت

آموزش کامل طراحی سایت

اگر تا به حال به دنبال طراحی سایت رفتید و موفق نشدید بهتر است این مجموعه را یک نگاه کنید . مجموعه ای کامل با هدف شروع از ساده ترین نکات برای افراد مبتدی تا ساختن یک قالب حرفه ای در وردپرس !


براتون منتشر کنم


آیا سوالی دارید؟

۰۲۱-۶۶۹۴۰۴۲۲

پشتیبانی در تلگرام