۱۱ صفحۀ مهم که هر وبلاگ وردپرس باید داشته باشد
وقتی به دنیای پهناور نت قدم میگذارید یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهید این است که وبلاگ خود را راه اندازی کنید. باید قبل از راهاندازی این قسمت از سایت ابتدا باید بدانیم که مهمترین صفحاتی که یک وبلاگ را میسازد چیست؟ این صفحات به شما کمک میکند که اطلاعات مفیدی را به مخاطبان خود بدهید. در این مقاله میخواهیم مهمترین صفحاتی که باید در هر وبلاگ وردپرس موجود باشد را با شما به اشتراک بگذاریم. این مقاله به شما کمک میکند گامهای اصولیتری را برای مدیریت و افزایش سئوی سایت وردپرسی خود را بردارید. ابتدا باید بدانیم که دقیقاٌ برای چه، باید این صفحات را در وبلاگ خود به وجود بیاوریم.
چرا باید این صفحات را به وبلاگ وردپرس خود اضافه کنیم؟
در سیستم وردپرس ما دو نوع محتوا داریم که شامل صفحات و پستهای ما میشود. پستهای ما به طور منظم در وبلاگ قرار میگیرد. دقیقاٌ مثل همین مقالهای که شما در وبلاگ فرهادینا در حال خواندن آن هستید. همین طور که میدانید یک سایت غیر از وبلاگ صفحات دیگری دارد که محتوای این صفحات نیز به مخاطبان کمک میکنند. پستها و محتوای صفحات تفاوتهایی با هم دارند. محتوای صفحات به طور معمول یک بار نوشته میشوند و زیاد دستخوش تغییر قرار نمیگیرند مثل صفحۀ ارتباط با ما در سایتهای مختلف. جدا کردن این دست از محتوا از سایر پستها به مخاطبان شما کمک میکد که راحتتر در سایت شما جا به جا شوند و مهمتر از همه بتوانند قسمتهای مورد نیاز خود را به سرعت ببینند. ایم امر رابطۀ مهمی با سئوی شما دارد. هر جه قدر کاربران راحتتر به موضوعات مورد نظر خود در سایت شما دسترسی پیدا کنند، مطمئناٌ استقبال از صفحات سایت وردپرسی شما بیشتر خواهد شد و این افزایش ترافیک باعث میشود که در گوگل جایگاه مناسبی پیدا کنید. شما میتوانید به راحتی صفحات سایت خود را مدیریت کنید. برای راحتتر شدن دسترسی به صفحات مختلف آنها را به منوی ناوبری خود اضافه کنید و یا میتوانید با کمک طراحان سایت برای هر صفحهای قالبی جدا در نظر بگیرید. حالا که بیایید هر کدام از این صفحات مهم را با هم بررسی کنیم.
۱-صفحۀ دربارۀ ما
حتماٌ این صفحه را در اغلب سایتهای اینترنتی مهم دیدهاید. در این صفحه همانطور که از نامش پیداست اطلاعاتی در مورد سایت خود به مخاطبانتان ارائه میدهید. بسته به نوع فعالیت خود، اگر وبلاگ شخصی دارید میتوانید این قسمت را “در مورد من” و اگر یک وب سایت تجاری دارید این صفحه را “دربارۀ ما” نام گذاری کنید. البته به این نکته نیز توجه کنید که حتماٌ نیازی نیست که از این واژهها برای این صفحه استفاده کنید. بسته به نوع فعالیت و خلاقیت شما میتواند اسم مناسب دیگری به جای این پیش فرض قرار گیرد، ولی به طور کل تمام مخاطبان شما این صفحه را با نامهای بالا زیاد دیدهاند و برای پیدا کردن این صفحه در سایت وردپرس شما گیج نمیشوند. در این صفحه میتوانید اطلاعاتی در مورد، مثلاٌ نام کارکنان کسب و کار شما، فعایتهایی که انجام میدهید، اهداف و آنچه که کاربران باید از شما انتظار داشته باشند را قرار دهید. این صفحه به اعتبار سایت شما کمک بسیاری میکند و باعث میشود که کاربرانی که سایت شما را انتخاب کردهاند، بیشتر به شما اعتماد کنند، زیرا در این صفحه میفهمند که افرادی با هویتهای واقعی و از جنس انسان در پشت صحنۀ این سایت قرار دارند. شما میتوانید از این صفحه نیز برای نمایش پستهای محبوب خود استفاده کنید.
۲-صفحۀ ارتباط با ما
خوانندگان وبلاگ شما، تبلیغ کنندگان و مشتریان شما باید راهی داشته باشند که با شما ارتباط برقرار کنند. ایجاد صفحۀ “ارتباط با ما” به مخاطبان سایت وردپرسی شما اجازه میدهد که به سرعت و آسانی هر چه تمامتر به شما پیام ارسال کنند و بتوانند با شما تماس بگیرند. با توجه به ظهور شبکههای اجتماعی و استقبال عموم مردم از این شبکهها شما باید راههای ارتباط خود را گسترش دهید تا بتوانید با مخاطبانتان ارتباط برقرار کنید. آنها باید مطمئن شوند که راههای دیگری غیر از درج پیامهای عمومی در قسمت نظرات وجود دارد که با کمک آنها میتوانند هر سوالی که برایشان پیش میآید را از شما بپرسند. یکی از ترفندهایی که در این زمینه به شما کمک میکند، ایجاد فرم تماس است. با استفاده از فرم تماس میتوانید شماره تلفن و ایمیل مشتریان خود را بگیرید و به این صورت یک پایگاه اطلاع رسانی و تبلیغاتی قوی برای خود بسازید. همچنین در این فرم میتوانید ساعتی که مخاطبان تمایل دارند به آنها زنگ بزنید را درج کنید. به این صورت از مزاحمتهای احتمالی نیز جلوگیری میکنید. با این حال قرار دادن آدرس ایمیل، لوکیشن محل کار و پروفایلهای کمپینهای شما میتواند در این صفحه به مخاطبانتان نشان داده شود.
۳- صفحۀ اطلاع رسانی درآمدی (Disclaimer)
اگر از وبلاگ وردپرسی خود به کسب درآمد مشغول هستید باید صفحۀ disclaimer داشته باشید. با کمک این صفحه میتوانید به مخاطبان خود در مورد نحوۀ درآمدزایی خود توضیح دهید. مثلاٌ اگر شما در سایت خود از طریق بنرهای تبلیغاتی و یا نمایش محصولات دیگرا ن کسب درآمد میکنید میتوانید در مورد نحوۀ این درآمدزایی به مخاطبانتان توضیح دهید. اگر اسپانسری دارید و یا میخواهید توضیح کلی در مورد نوع محصولات فروشی خود بدهید از این صفحه استفاده کنید. همچنین بسیاری از سایتها اجباری در پرداخت پول برای کاربران خود قرار نمیدهند ولی در عوض در این صفحه به آنها میگویند که چگونه در صورت تمایل به آنها کمک مالی کنند. بسیاری از سایتهای خدماتی نیز میتوانند تعرفۀ ثابت خدمات خود را در این صفحه قرار دهند تا مشتریان آنها با قبل از هر اقدامی، هزینۀ این خدمات را برآورد کنند.
۴-صفحۀ بیمه نامه حفظ حریم خصوصی ( Privacy Policy)
در این صفحه شما اطلاعات لازم را درمورد نحوۀ برخورد با دادههای شخصی کاربرانتان میدهید. در این صفحات همان طور که گفتم شما میتوانید به کاربرانتان بگویید که اطلاعات شخصی آنها را در هیچ سروری مگر در صورت نیاز تبلیغاتی خود ذخیره نمیکنید و این اطلاعات را به شرکتهای دیگر نمیفروشید. در ایران کمتر به این صفحه توجه میشود ولی در نظر داشته باشید که ایجاد این صفحه و پایبند بودن به قوانین ذکر شده در آن باعث میشود که مشتریان شما بیش از پیش به شما اعتماد کنند. اعتماد کاربران به شما در دنیای اینترنت میتواند فروشگاه آنلاین شما را در نگاه مخاطبان به یک فروشگاه واقعی تبدیل کند. اگر سایت فروشگاهی دارید حتماٌ از ای-نماد استفاده کنید که کاربرانتان با خیال راحت از شما خرید کنند.
۵-صفحۀ مقررات کار
۶-صفحۀ “از اینجا شروع کنید”
این صفحه را زمانی بسازید که پستهای زیادی را در سایت خود قرار دادهاید و احتمال میدهید کاربران جدیدی که وارد سایت شما میشوند احتمالاٌ با توجه به زیاد بودن پستهای شما گیج خواهند شد. میتوانید در کنار نوار امکانات سایت در صفحۀ اصلی لینک این صفحه را قرار دهید. با استفاده از آن میتوانید به کاربران جدیدتان امکان دسترسی به مطالب ارزشمند خود را قرار دهید و اگر اطلاع وبلاگ شما به صورت طبقه بندی شده ارزش پیدا میکند، روش مطالعه آن را در این قسمت توضیح دهید. ایجاد این صفحه به کاربرانتان امکان میدهد که منابع اصلی را شناسایی کنند و سریعتر به خواستۀ خود برسند.
۷-صفحۀ محصولات/خدمات
اگر شما فروشگاه اینترنتی خود را با فروشگاه ساز ووکامرس ساخته باشید، به طور خودکار یک صفحه فروشگاه ایجاد می کند که فقط کافیست آن را به منوی های راهبری خود اضافه کنید. از سوی دیگر، اگر شما در حال فروش محصولات یا ارائه خدمات بدون استفاده از پلاگین تجارت الکترونیک مانند ووکامرس هستید، پس حتماٌ باید یک صفحه محصول یا خدمات برای آنها داشته باشید.
انتخاب صفحۀ نمایش محصولات و خدمات اهمیت بسیار زیادی دارد. شما در این قسمت باید بسیار خلاقانه عمل کنید و ضمن معرفی محصولات و خدمات خود، سریعترین دسترسی ممکن را برای خرید توسط مشتریان مهیا کنید. برای توضیح محصولات خود، زیاد ننویسید. توضیحات و ویژگیهای کلی محصول در این قسمت قرار میگیرد و در صورتی که میخواهید اطلاعات بیشتری به مخاطبتان بدهید میتوانید در قسمت “توضیحات بیشتر” این کار را انجام دهید.
۸-صفحۀ ۴۰۴ سفارشی
سیستم وردپرس به طور خودکار زمانی که نتواند محتوای خاصی را پیدا کند، ارور ۴۰۴ میدهد. این ارور به طور معمول بسیار رایج است و برای سئوی سایت شما اصلاٌ مناسب نیست.
من در مقالهای جداگانه در مورد رفع این خطا مطلبی را منتشر کردهام.(رفع خطای ۴۰۴ در وردپرس) برای شناسایی و رفع این خطا باید به طور برنامه ریزی شده تمام صفحات موجود در سایت وردپرسی خود را بررسی کنید. یک راه دیگر برای به خلاص شدن از شر این خطا، ایجاد صفحۀ سفارشی ۴۰۴ است. شما می توانید این صفحه ساده را با یک صفحه خطای ۴۰۴ سفارشی جایگزین کنید و به کاربران خود فرصت های بیشتری برای کشف محتوا و دسترسی به دیگر مطالبتان بدهید.
۹-صفحه بایگانی
۱۰-صفحۀ تبلیغات
بسیاری از سایتها از طریق محتوای انتشار داده شده در وب سایت خود کسب درآمد میکنند، اگر شما یکی از این سایتها هستید میدانید که تمام درآمد شما از تبلیغاتی است که از سایر شرکتهای دیگر میگیرید. بنابراین باید یک صفحه مخصوص تبلیغات داشته باشید. البته یک راه ساده برای این کار متصل شدن به Google AdSense است. ولی به هر حال اگر دوست دارید به طور مستقیم با تبلیغ دهندگان در ارتباط باشید، این صفحه را ایجاد کنید. در این صفحه اطلاعاتی از قبیل آگهی های موجود، میانگین بازدید ماهانه صفحات شما و آمار تعداد مخاطبان شما قرار دهید و در پایان حتماٌ فرم تماس خود را قرار دهید. به این صورت تبلیغ دهندگان در صورت تمایل میتوانند به سرعت با شما ارتباط برقرار کنند.
۱۱- صفحۀ “برای ما بنویسید”
اگر شما در سایت خود نیاز دارید که غیر از گروه نویسندگان خود باز هم مطالبی را منتشر کنید، میتوانید از این صفحه استفاده کنید. این صفحه به کاربران شما این امکان را میدهد که در وبلاگ شما بنویسند. شما میتوناید در این صفحه به کاربران خود بگویید که دنبال چه مطالبی هستید و وبلاگ شما به جه موضوعاتی میپردازد. از همه مهمتر شما در این صفحه میتوانید افرادی که مطالب مفیدی را مینویسند استخدام کنید و به آنها بگویید که چگونه میتوانند از مزایای نوشتن پست در سایت وردپرسی شما کسب درآمد کنند. در این قسمت هم فرم تماس خود را قرار دهید تا در صورت تمایل کاربران به ارتباط با شما، بتوانند به سرعت با شما وارد مذاکره شوند.
صحبت پایانی
امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. حالا دیگر از صفحات مهمی که باید در هر سایت وردپرسی موجود باشد با خبر هستید و میدانید که هر کدام از آنها برای پیشبرد اهدافتان چه قدر حائز اهمیت است. فراموش نکنید که برای افزایش سئوی سایت خود و همچنین استقبال کاربران از شما، باید به صورت اصولی و گام به گام پیش بروید. هر قدر که مسیر دست یابی به اطلاعات را برای مخاطبانتان هموار کنید، به کسب و کار خود کمک کردهاید. از این که تا پایان متن با ما همراه بودید از شما سپاسگزارم. میتوانید سایر مقالههای دیگر ما را نیز برای پیشبرد اهدافتان در دنیای نت دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید