رفع خطای ۴۰۳ در وردپرس
شما هم با خطای ۴۰۳ مواجه شدهاید؟ این یکی از خطاهای رایج در سیستم وردپرس است و ممکن است برای کسی که تازه با سیستم وردپرس کار میکند آزاردهنده باشد. ولی اصلاٌ نگران نباشید؛ ما در این مقاله به شما یاد میدهیم که چگونه میتوانید با یک راهکار ساده، ارور ۴۰۳ را رفع کنید. مثل همیشه ابتدا ببینیم که این خطا یعنی چه و بعد به چگونگی حل آن خواهیم پرداخت.
خطای ۴۰۳Forbidden – Access Denied Error در وردپرس یعنی چه؟
در کل سیستم وردپرس وقتی خطایی در سایت شما اتفاق بیافتد، به صورت کد و نوشته به شما اطلاع میدهد. برای اطلاع بیشتر به انواع خطاها در سیستم وردپرس مراجعه کنید.
خطای ۴۰۳ ممنوع زمانی رخ میدهد که مجوز سرورهای شما اجازۀ دسترسی یه یک صفحۀ خاص را نمیدهند.
به همین دلیل سیستم وردپرس شما با یکی از نوشتههای زیر به شما اخطار میدهد.
۴۰۳ Forbidden – You don’t have permission to access ‘/’ on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
این خطا میتوانند به علتهای زیادی رخ دهد مثلا:
- ممکن است خطای ۴۰۳ زمانی رخ دهد که شما دسترسی به wp-admin خود برای ورود به وردپرس ندارید.
- ممکن است در هنگام نصب وردپرس با خطای ۴۰۴ مواجه شوید.
- ممکن است در هنگام بازدید از هر صفحۀ سایت وردپرسی با این خطا مواجه شوید.
- ممکن است هنگام بروز این خطا به جای نمایش کامل اخطار ” ۴۰۳Forbidden – Access Denied Error” فقط واژۀ ‘Access Denied’ را دریافت کنید.
- ممکن است به دلیل بروز این خطا به yourdomain.com خود، دسترسی نداشتهباشید.
حالا که با انواع خطاهای ۴۰۳ آشنا شدید، باید ببینیم که این خطا برای چه در سیستم وردپرس رخ میدهد.
علت بروز خطای ۴۰۳ در سیستم وردپرس چیست؟
شایعترین دلیل برای بروز خطای ۴۰۳، استفاده از پلاگینهای امنیتی ضعیف است. بسیاری از افزونههای امنیتی وردپرس میتوانند آدرس ip (یا طیف وسیعی از آدرس های ip) را مسدود کنند. به خاطر اینکه این پلاگینها ممکن است IPهای مختلف را، مخرب برای سیستم وردپرس تلقی کنند. شما میتوانید از پلاگین Sucuri برای تامین امنیت وردپرس خود استفاده کنید. یکی دیگر از علل مختلف برای بروز این خطا این است که، شرکت میزبان وردپرس شما گاهی اوقات می تواند تغییرات اتفاقی را به تنظیمات سرور خود اضافه کند و شما به طور ناخودآگاه به این ارور دچار شوید.
حالا که علل مختلف برای بروز خطای ۴۰۳ را با هم مرور کردیم. باید به سراغ رفع آن در سیستم وردپرس باشیم.
اصلاح خطای ۴۰۳ (ممنوع) در سایت وردپرسی
قبل از انجام هرگونه تغییرات به شما توصیه میکنم که یک بکآپ از وردپرس خود تهیه کنید تا مطمئن شویم مشکلی برای سایت وردپرسی ما پیش نمیآید.
شما میتوانید به صورت دستی و یا اتوماتیک از سایت خود یک بکآپ تهیه کنید. اگر از پلاگینهای خودکار برای بکآپ استفاده میکنید قبل از شروع به تغییرات مطمئن شوید که آخرین پشتیبانی از سایت شما ذخیره شدهاست.
۱-رفع خطای ۴۰۳ که به خاطر پلاگینهای وردپرسی اتفاق افتاده است
برای شروع اولین کاری که انجام میدهید این است که به طور موقت تمام پلاگینها را در وردپرس غیر فعال میکنید. مطمئن شوید که تمام پلاگینها حتی پلاگینهای امنیتی نیز غیر فعال باشند. سایت خود را چک کنید. اگر این خطا دیگر برای شما نمایش داده نشد، به این معنیاست که مشکل شما به علت استفاده از یکی از پلاگینهایی است که در وردپرس خود نصبکردهاید. برای شناسایی پلاگینی که باعث بروز این خطا میشود، کافی است به نوبت یک به یک پلاگینها را فعال کنید تا بفهمید که کدام پلاگین باعث بروز خطا میشود، سپس این افزونه را حذف کرده و به دنبال افزونهای باشید که با وردپرس شما سازگار باشد و خطای ۴۰۳ را نمایش ندهد.
۲-رفع حطای ۴۰۳ که به خاطر خرابی فایل .htaccess در وردپرس رخ دادهاست
خطای ۴۰۳ اغلب به خاطر خرابی فایل .htaccess در وردپرس اتفاق میافتد. ولی درست کردن این فایل اصلاٌ سخت نیست. برای درست کردن فایل .htaccess، اول از همه باید از طریق سرویس گیرندۀ FTP یا قسمت مدیریت فایل در cPanel به سایت وردپرسی خود متصل شوید. در قدم بعدی شما باید فایل .htaccess را در پوشۀ root سایت وردپرس خود بیابید. شما باید فایل .htaccess را از کامپیوتر خود دانلود کنید و بعد از آن یک بک آپ جدید تهیه کنید. بعد از این مرحله فایل را از سرور خود پاک کنید.
حالا دوباره به سایت خود بروید، اگر دیدید که دیگر خطای ۴۰۳ نمایش داده نمیشود به این معنیاست که مشکل از همان فایل .htaccess بودهاست. همچنین شما میتوانید فایل htaccess را با دسترسی به پنل مدیریت خود تولید کنید. برای اینکار به قسمت پنل مدیریت در سیستم وردپرس بروید و از Settings به صفحۀ Permalinks مراجعه کنید. تصویر زیر به خوبی گویای همه چیز است.
همانطور که میبینید با کلیکی ساده بر روی قسمت Save Changes در پایین صفحه، میتوانید یک فایل htaccess جدید بسازید.
۳-رفع خطای ۴۰۳ که به خاطر مجوزهای فایل در وردپرس ایجاد شدهاست
باید این مسئله را بدانید که، تمام فایل های ذخیره شده در وبسایت شما دارای مجوزهای پرونده هستند. در واقع مجوز فایلها به مدیران سایت، این امکان را میدهد که به فایلها و پوشهها دسترسی داشتهباشند. مجوز فایلها به صورت اشتباه میتواند باعث بروز خطای ۴۰۳ شود. مجوز فایل اشتباه باعث میشود که سرور وب شما فکر کند که شما مجوز دسترسی به این فایلها را ندارید، پس بنابراین اجازه دسترسی به شما داده نمیشود و خطای ۴۰۳ برای شما نمایش داده میشود. اگر از دو راهکار بالا استفاده کردید و همچنان این خطا برای شما نمایش دادهمیشود، به احتمال بسیار زیاد مشکل از همینجا، یعنی مجوز فایلهاست.
شما میتوانید از ارائه کننده میزبانی سرور سایت خود بخواهید که سایت شما را چک کنند و مجوز فایلها را اصلاح کنند. بسیاری از ارائهدهندههای سرویس میزبانی این کار را برای شما انجام خواهندداد. تغییر دادن مجوزهای فایل توسط خودتان ممکن است، عواقب جبران ناپذیری برای شما داشتهباشد. اگر شما دانش کافی برای انجام این کار ندارید از یک حرفهای در این زمینه کمک بگیرید.
حالا اگر ارائهدهندۀ سرویس میزبانی به شما کمکی نکرد و یا افراد حرفهای را برای انجام این کار نمیشناسید، در اینجا ما به شما به صورت کامل میگوییم برای تغییر مجوز فایلها باید چه کاری را انجام دهید. اول از همه به سادگی از طریق سیستم گیرندۀ FTP به سایت وردپرسی خود متصل شوید. حالا باید به پوشۀ ROOT خود بروید تا تمام فایلهای وردپرسی خود را در اختیار داشتهباشید.
برای انتخاب یک پوشه، روی آن کلیک راست کرده و سپس مجوزهای فایل را از منو انتخاب کنید. سرویس FTP شما، مجوز فایلها را در یک کادر محاورهای (dialog box) نشان خواهد داد. به تصویر پایین دقت کنید.
تمام پوشهها در سایت وردپرس شما باید در مجوز فایلها عدد ۷۴۴ یا ۷۵۵ را داشتهباشند و تمام فایلهای شما در سیستم وردپرس باید مجوز پروندۀ ۶۴۴ یا ۶۴۰ را داشتهباشند. شما میتوانید، اجازه فایل را به پوشۀ ROOT به ۷۴۴ یا ۷۵۵ تنظیم کنید. کادر کنار ‘Recurse to subdirectories’ را علامت بزنید و سپس گزینه ای را که «فقط به دایرکتوری ها اعمال می شود» را بررسی کنید. روی دکمۀ ok کلیک کنید. سرویس FTP ، تغییرات لازم را برای همۀ زیرشاخهها در این پوشه آغاز میکند.
حالا دوباره به سایت وردپرسی خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که این خطا دیگر نشان داده نمیشود.
امیداورم که این مقاله به شما کمک کردهباشد تا به راحتی از شر ارور ۴۰۳ خلاص شوید. حتماٌ دیدگاه های خود را با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید، از این که تا پایان این متن، من را همراهی کردید از شما سپاسگزارم.
دیدگاهتان را بنویسید